На Луганщині фірма ледь не обдурила державу на 280 млн гривень

Понеділок, 18 січня 2016, 09:53

СБУ спільно з Луганською військово-цивільною адміністрацією запобігли незаконному відшкодуванню з державного бюджету майже 280 мільйонів гривень за начебто надані послуги з водопостачання.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Представники компанії, яка раніше надавала послуги з водопостачання на Луганщині, подали документи на відшкодування різниці в тарифах у розмірі 280 мільйонів гривень за 2008-2013 роки.

Адже, відповідно до чинного українського законодавства, підприємства-постачальники комунальних послуг мають право на отримання з бюджету держави компенсації, якщо їх фактичні витрати перевищують затверджені тарифи. 

Співробітники спецслужби у ході перевірки з’ясували, що підприємство існує тільки "на папері".

Компанія фізично не перебуває за місцем своєї реєстрації на контрольованій Україною території, не здійснює виробничої діяльності та не має штату працівників. Керівник комерційної структури перебуває на окупованій території, інтереси фірми представляє інша особа за довіреністю, яка має ознаки фіктивності. При цьому підприємство фактично контролюється російською фінансово-промисловою групою, а його кінцевими власниками є комерційні структури зареєстровані в офшорних зонах.

За оперативною інформацією, у разі отримання компенсації частина коштів надійшла б на рахунок фірми зареєстрованої у т.зв. "ЛНР", яка також сплатила б "податки" до бюджету терористичної організації.

Перерахування коштів було блоковано, підприємству офіційно відмовлено в отриманні бюджетних коштів.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування