Тепер в Крим можна вивозити не більше 50 кг продуктів на людину

Понеділок, 18 січня 2016, 11:57

Заборона на ввезення в анексований РФ Крим громадянами продуктів харчування сумарною вартістю більше еквівалента 10 тис. гривень і сумарною вагою більше 50 кг на людину, набуло чинності.

Про це йдеться в постанові Кабміну №1035 від 16 грудня, опублікованому у виданні "Урядовий кур'єр", передають Українські Новини.

Постановою затверджено перелік соціально значущих продуктів харчування, ввезення яких дозволений громадянам.

У нього включені: борошно (пшеничне вищого ґатунку), хліб (з борошна пшеничного першого і вищого сорту та житньо-пшеничний), макаронні вироби (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), гречана крупа, рис, яловичина (1 категорії), свинина, сало, птиця, ковбаса (варена 1 сорту), молоко (жирністю 2,5%), сметана (жирністю 20%), сир, масло, яйця курячі, цукор-пісок, соняшникова олія, картопля, сіль.

Також передбачено, що ввезення зазначених товарів в обумовлених обсягах дозволений не частіше 1 разу протягом 1 доби.

Ця постанова вводить заборону на період тимчасової окупації Криму на поставки товарів, робіт, послуг під всіма митними режимами з тимчасово окупованої території на іншу територію України та з території України на окуповану територію.

Виняток становлять особисті речі громадян, переміщуються в ручній поклажі або у супроводжувальному багажі.

Постанова не стосується постачання електроенергії, які здійснюються відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони.

Постанова також не стосується поставок товарів, що мають стратегічне значення для галузей економіки і безпеки держави з підтвердження Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Крім того, воно не стосується ввезення міжнародної гуманітарної допомоги за переліком, затвердженим Міністерством соціальної політики.

Як повідомляли Українські Новини, Кабмін вирішив обмежити поставки товарів до Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування