Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суди у справі "драгобратських бійців" переносять

Понеділок, 18 січня 2016, 14:53

Засідання Апеляційного суду в Закарпатській області, який мав розглядати протест проти 2 місяців арешту для бійців "Правого сектора" за бійку на курорті Драгобрат, переносяться.

Зокрема, суд за скаргою Антона Окорокова (Бєса), Сергія Тищенка (Нацика) й Петра Угрина (Педро) перенесено на п’ятницю, 22 січня, а суд щодо Василя Василинюка (Цвика) перенесено на четвер, 21 січня.

У розгляді справи Василя Малковича (Хорвата) – перерва, повідомляють товариші бійців – голова організації "Карпатська Січ - Націоналісти Закарпаття" Тарас Деяк та командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький у Facebook.

"Переносять суди, мотивуючи, що не привели підозрюваних, а конвою в "мусорів" нема. Триває перерва по справі Хорвата", - написав Деяк.

Чекали Хорвата, але його не привезли. Засідання перенесли на 22 січня, написав адвокат Владислав Добош.

До суду прийшло багато активістів, а також народні депутати.

Нардепи запевнили суд, що готові взяти на поруки всіх затриманих у справі.

Сейчас проходит суд, ребят не привезли, приехало огромное колличество активистов и Народных Депутатов.

Posted by Лада Соколова on Monday, January 18, 2016

Хорвата не привезли, суд хоче перенести на 22.01 засідання. Депутати та громада проти. Судді тікають в нарадчу кімнату)#Драгобрат

Posted by Тарас Деяк on Monday, January 18, 2016

Активісти пішли під стіни слідчого ізолятора, який розташовано через дорогу від апеляційного суду. Депутати та родичі побували в СІЗО, побачили затриманих.

Депутати та родичі зайшли в середину СІЗО, перед тим "мусор" штовхнув з сходинок вагітну жінку Бєса. Ситуація під градусом. Система давить.#Драгобрат

Posted by Тарас Деяк on Monday, January 18, 2016

Вийшли депутати з СІЗО, хлопців бачили, з поацівниками поговорили. Винуваті за конвой - Національна гвардія.Закликають наступного суду бути тут з більшими силами і без хлопців ніхто непоїде з міста.#Драгобрат

Posted by Тарас Деяк on Monday, January 18, 2016

Як відомо, під ранок 10 січня п’ятеро чоловіків, які потім виявилися бійцями "Правого сектора", на базі "Хата магната" на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом. Вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, тобто до 8 березня орієнтовно.

Підозрювані – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектора" у Києві; Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області).

Адвокат Владислав Добош подав до поліції заяви щодо завдання тілесних ушкоджень працівниками комплексу "Хата Магната" затриманим бійцям ПС і застосування щодо них зброї.

За версією слідства, саме бійці ПС застосували вогнепальну зброю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування