Столтенберг пообіцяв Польщі збільшити присутність НАТО

Вівторок, 19 січня 2016, 03:59

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг пообіцяв Польщі додатковий захист з боку партнерів по альянсу.

Про це пише dw.com.

"Я впевнений, що після саміту у Варшаві в Польщі буде більше нашої присутності, ніж коли-небудь", - заявив він, не вдаючись у подробиці, в ході зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою.

Глава польської держави, у свою чергу, знову висловився за збільшення військ і розвиток інфраструктури альянсу. За словами Дуди, НАТО не повинен "нехтувати діалогом з Росією", але криза в Україні і особливо анексія Криму продемонстрували, що в питанні безпеки не може бути компромісів.

Анджей Дуда заявив, що Польща виступає проти запланованого будівництва між Росією і Німеччиною газопроводу Nord Stream 2. Він підкреслив, що проект не узгоджується з цілями Енергетичного союзу ЄС, які передбачають збільшення незалежності від третіх країн.

Говорячи про прийняття Варшавою останнім часом ряду критикованих законів, Столтенберг звернув увагу президента Польщі на можливі наслідки для альянсу в разі порушення Варшавою принципів правової держави.

Голова Європейської ради Дональд Туск закликав не "впадати в істерію" в дебатах про спірні реформи Конституційного суду і ЗМІ в Польщі. У той же час він висловив упевненість, що ця тема не буде підніматися на лютневому саміті ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...