Жителям Узбекистану за участь у боях на Сході України загрожує тюрма

Вівторок, 19 січня 2016, 11:00

Узбекистан застерігає громадян своєї країни від участі в бойових діях на Сході України і попереджає про встановлену за це кримінальну відповідальність.

Прес-реліз посольства Республіки Узбекистан в Україні поширює у вівторок "Інтерфакс-Україна".

На тлі бойових дій на Сході України, а також офіційного дозволу України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства, посольство Узбекистану застерігає громадян, що намагаються прибути до України з метою участі в бойових діях.

Згідно із законодавством республіки, за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

Посольство інформує, що відповідно до статті 154 "найманство" Кримінального кодексу Узбекистану, "злочином є неправомірна участь у збройних конфліктах або військових діях на території іноземної держави, навіть за відсутності ознак найманства".

За скоєння цієї дії передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до десяти років.

Посольство Узбекистану попереджає, що будь-які такі сигнали піддаються ретельній перевірці правоохоронних і спеціальних державних органів Узбекистану.

При цьому кримінальному переслідуванню підлягатимуть всі без винятку особи, щодо яких є об'єктивна інформація про запланований або скоєний злочин за цими статтями КК Узбекистану.

У зв'язку з цим громадянам республіки рекомендовано виявляти розумну передбачливість і відмовитися від участі в бойових формуваннях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News