У МВС виявили російське коріння скандального ролика з псевдо-"Азовом"

Вівторок, 19 січня 2016, 12:43

IT-експерти Міністерства внутрішніх справ підтвердили російське походження фальшивого відео, на якому нібито бійці "Азова" погрожують скоїти теракт у Нідерландах.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки України.

Напередодні у YouTube з’явилося фальшиве відеоповідомлення, в якому одягнені у військову форму озброєні люди, які ховають свої обличчя під масками та представляються представниками батальйону НГУ "Азов", погрожують здійснити теракт на території Нідерландів у разі відмови цієї країни від ратифікації Угоди про асоціацію Україною та ЄС.

"За результатами перевірки цього повідомлення кібер-підрозділами МВС, було підтверджено його російське походження та масове розповсюдження з російських ІР-адрес", - заявляє РНБО.

"Це ще одна спроба, використовуючи технології гібридної війни, щодо дискредитаціі України, блокування просування нашої держави до ЄС, залякування європейців і прикриття терористичних актів, що готуються спецслужбами РФ", - переконані в Радбезі.

Як відомо, 18 січня у Youtube з’явився відеоролик, у якому озброєні чоловіки, які представилися бійцями полку  "Азов", українською та англійською пригрозили "знищувати нідерландців" в разі нератифікації Угоди про асоціацію, а потім спалили голландський прапор. "Азов" спростував свою причетність до цього відео.

Між тим, голландський депутат Кейс Ферхувен повідомив, що депутати партії D66 попросили МЗС Нідерландів роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум з приводу Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування