В аеропроту "Бориспіль" обіцяють паспортний контроль за 5 секунд

Вівторок, 19 січня 2016, 13:35

Держприкордонслужба запроваджує спрощену процедуру проходження прикордонного контролю в аеропорту "Бориспіль".

Про це розповіла журналістам у вівторок заступник начальника відділу прикордонного контролю аеропорту Вікторія Громова, повідомляє "Укрінформ".

"Нові впровадження системи прикордонного контролю дадуть змогу пройти лінію кордону українцям, які прибувають на Батьківщину, за три - п'ять секунд", - запевнила Громова.

Вона повідомила, що система спрощення прикордонного контролю стосуватиметься лише тих українців, які повертаються з-за кордону.

За словами Громової, спрощення порядку полягає в тому, що авіакомпанії-перевізники, під час відправлення рейсу з аеропортів відправлення, негайно надсилають на спеціальну адресу Держприкордонслужби списки пасажирів, які включають всі паспортні дані.

Ці списки отримуються завчасно, і до прильоту пасажирів всі їхні дані перевірені за базами даних Держприкордонслужби та Інтерполу.

"І коли пасажир прибув в аеропорт, він проходить лінію паспортного контролю за секунди, бо його дані вже перевірені і звіряються лише фото в паспорті з особою пред'явника", - пояснила Громова.

Вона додала, що ця система для прикордонників не нова, її вже використовували під час Євро-2012. Наразі вона удосконалена і готується до впровадження.

Громова також зазначила, відповідаючи на уточнююче запитання, "що наразі - це експеримент, який триватиме до 27 січня".

Після цієї дати система запрацює.

"Вже понад тисячу українців скористалися системою біометричного контролю", - сказала Громова.

За її словами, на даний час, ця система знаходиться у режимі тестування, що триватиме до 30 квітня.

Наразі вивчається питання щодо застосування системи і до власників біометричних паспортів іноземних країн. Однак, вона зауважила, що це питання треба вирішувати на законодавчому рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування