Апеляційний суд так і не зміг вирішити, де судити "діамантових прокурорів"

Вівторок, 19 січня 2016, 16:12

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ повинен визначити, де судитимуть екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.

Таке рішення у вівторок прийняв Апеляційний суд Києва, повідомляє кореспондент Української правди.

"Перенаправити обвинувальний акт щодо визначення підсудності до Вищого спецсуду України", - йдеться в ухвалі.

Водночас у ході судового засідання обвинувачення просило суд, щоб справа "діамантових прокурорів" розглядалася в Печерському райсуді Києва, натомість захист виступав за розгляд у Голосіївському райсуді Києва. Між тим колегія суду заборонила відеофіксацію засідання, оскільки від телеканалів не надійшли клопотання про дозвіл на відеозйомку процесу.

Як відомо, судді апеляційного суду Марії Приндюк, яка дозволила обшуки у "діамантових прокурорів", висунули підозру.

За словами заступника генпрокурора Давіда Сакварелідзе, Приндюк "шантажували, щоб вона визнала, що справа діамантових прокурорів сфальшована, однак суддя відмовилася це робити".

На початку липня за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакін. При обшуку у них були знайдені великі суми грошей, а також діаманти. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування