Савченко пройде додаткове медобстеження - російський омбудсмен

Вівторок, 19 січня 2016, 18:54

Українська льотчиця Надія Савченко пройде додаткове медичне обстеження в зв'язку з голодуванням.

Про це повідомили "Інтерфаксу" у вівторок у прес-службі уповноваженого з прав людини в РФ Елли Памфілової.

"У зв'язку зі зверненням Памфілової керівництвом ГУ ФСВП Росії по Ростовській області організовано додаткове медичне обстеження Савченко із застосуванням підтримувальної терапії. У разі погіршення її здоров'я лікарі готові надати необхідну допомогу і перевести Савченко в спеціалізований медичний заклад", - сказали в прес-службі.

За даними прес-служби, 15 січня перевірялися режим і умови утримання Савченко, а також меддопомога, яка надається їй в СІЗО номер 3 Новочеркаська.

"Під час відвідування Надією Савченко не було висловлено скарг на режим і умови утримання в СІЗО. У бесіді з членами Громадської спостережної комісії сама Савченко оцінила стан здоров'я як задовільний", - сказали представники Памфілової.

У прес-службі заявили, що у зв'язку з голодуванням лікарі здійснюють цілодобове медичне спостереження обвинуваченої та щодня проводять її огляд, контролюють вагу, а також беруть аналіз крові.

Як відомо, Савченко під час засідання в Донецькому міському суді Ростовської області 17 грудня 2015 року оголосила голодування до кінця судового процесу у її справі.

Савченко з липня 2014 року перебуває в Росії під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування