ВСУ ліквідували шпигунську антену в зоні АТО

Субота, 2 січня 2016, 03:38

Фахівці Сил спеціальних операцій ЗСУ ліквідували один з каналів інформаційного впливу, який був встановлений в населеному пункті Вільхове, Станично-Луганського району Луганської області.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передаючу антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення", - йдеться в повідомленні.

У штабі відзначають, що теоретично, дані пристрої використовувалися бойовиками для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих жителів, які знаходяться в зоні дії пристрою.

"Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення сірої зони, що знаходяться в радіусі його дії, не розуміючи того, позбавляються можливості отримувати доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди.", - додали в штабі.

Прилади були демонтовані і передані в поліцію.

За словами місцевих жителів ряду населених пунктів Луганської області, подібні пристрої встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 км.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування