У Криму скаржаться на несправедливий розподіл електрики

Субота, 2 січня 2016, 17:17

Графіки подачі світла в анексованому Криму не дотримуються, справедливого розподілу електроенергії немає.

Жителі муніципалітетів повідомляють про постійні перебої зі світлом, пишуть в суботу РИА Новости.

Одним з найбільш проблемних регіонів стала Велика Ялта. Там люди змушені по чотири-п'ять годин сидіти без світла, і, за словами місцевих жителів, після такої тривалої перерви електроенергію подають на годину, а потім знову "багатогодинна пітьма".

Як написав на своїй сторінці в Facebook місцевий житель, домогтися графіків подачі електрики в ялтинському "Крименерго" неможливо.

За словами інших місцевих жителів, разом зі світлом в будинках відключається опалення. При цьому температура повітря в суботу опівдні склала -5 градусів.

Севастополь також живе в режимі економії електроенергії. Як написав на своїй сторінці прес-секретар так званого губернатора Севастополя Кирило Москаленко, частина міста також без світла.

"У зв'язку з аварійними роботами в мережах Кримської енергетичної системи диспетчером" Крименерго "введена в дію системна автоматика відключення навантаження. Внаслідок цього, в даний час в Севастополі знеструмлені пр. Перемоги, Жидилова, Острякова і центр міста", - зазначив Москаленко.

Як відомо, 30 грудня за 20 км від Каховки впала електроопора ЛЕП Каховка-Титан, що подає електроенергію з материкової частини України в окупований Крим.

2 січня Херсонська ОДА повідомила, що ремонтні роботи на ЛЕП "Каховська-Титан" повністю завершено, але сама лінія не підключена до струму.

Керівник Херсонських магістральних електромереж компанії Укренерго Ігор Босько зазначав, що 1 січня 2016 року закінчився контракт на поставку електроенергії до тимчасово окупованого Криму, тому всі подальші дії повинні вирішуватися на рівні вищого керівництва країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...