Контрактникам в армії платитимуть більше за середню зарплату - Полторак

Середа, 20 січня 2016, 11:29

Грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом буде більше середньої зарплати по Україні, заявляє міністр оброни Степан Полторак.

"Не зважаючи на важкі економічні умови, вперше в історії нашої держави грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом буде більше середньої плати в цілому по Україні", - сказав він на засіданні Кабінету міністрів.

"Такого жодного разу за весь час незалежності України не було, коли у військового є можливість обрати професію захисника вітчизни і за це отримати достойне грошове забезпечення", - сказав Полторак.

Це дозволить зміцнити Збройні сили й обороноздатність України, сподівається міністр.

"Наприклад, стрілець зараз отримує 2 341 гривню – той хлопець, який підписав перший контракт. Ми плануємо, що він буде отримувати 7 тисяч гривень", - сказав Полторак.

"Командир відділення – 8 тисяч, командир взводу – 9 тисяч, командир роти і так далі – практично вдвічі буде збільшено грошове забезпечення в порівнянні з тим, що вони отримують зараз", - додав він.

Це допоможе залучити до війська професіоналів, сподівається міністр оборони.

Також, на думку Полторака, це дозволить зекономити на підготовці військових.

"Дефіцитні спеціальності – танкіста, артилериста тощо – з кожною хвилею мобілізації або кожного разу, коли ми набираємо (у військо), нам доводиться їх перевчати. При певних заробітних платах, які ми пропонуємо, я переконаний, кількість охочих буде значно більшою", - сказав міністр.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування