Гройсман пояснив, чому не підписує закон про вибори в Кривому Розі

Середа, 20 січня 2016, 14:02

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає дивною акцію під своїм кабінетом з вимогою підписати закон про проведення дострокових виборів мера Кривого Рогу.

Про це він заявив агентству "Інтерфакс-Україна".

"Акція, влаштована сьогодні деякими депутатами з фракції "Самопоміч", викликає у мене подив. Народні депутати не можуть не знати, що існує жорстка норма закону, яка забороняє мені підписувати закон про вибори у Кривому Розі, у разі зареєстрованої постанови про скасування результатів голосування", – сказав він.

Гройсман додав, що відразу інформував про цю ситуацію керівника фракції "Самопоміч" Олега Березюка.

За словами спікера, він неодноразово публічно висловлював свою позицію і ще раз заявляє, що "відповідна постанова буде поставлена на розгляд Верховної Ради на черговому пленарному тижні відразу після отримання висновку профільного комітету, тобто вже на наступному тижні".

Гройсман підкреслив, що якщо депутати не підтримають цю постанову, він негайно підпише прийнятий закон.

"Таким чином, це не створює ніякої загрози для своєчасного проведення виборів. Тому я не бачу ніякого сенсу влаштовувати якісь акції", – зазначив спікер.

Він також заявив, що повністю підтримує позицію, яка склалася навколо виборів в Кривому Розі.

"Ми повинні дати можливість жителям Кривого Рогу самим визначитися, кого вони хочуть бачити своїм міським головою. І мені шкода людей, яких використовують для того, щоб вимагати від мене неправомірних рішень. Тим більше, що прийняття таких рішень не буде сприяти вирішенню цієї проблеми, а навпаки призведе до подальшого її затягування", – сказав Гройсман.

Як відомо, 20 січня вісім мешканців Кривого Рогу під кабінетом Гройсмана оголосили про початок голодування через те, що він досі не підписав прийнятий майже місяць тому закон про проведення дострокових виборів мера міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування