Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ відповіла Ситнику, що забирати назад свої справи з НАБУ не буде

Середа, 20 січня 2016, 16:25

Генпрокуратура зупинила передачу кримінальних проваджень в Національне антикорупційне бюро, але забирати з НАБУ передані раніше матеріали не буде.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Вступив у силу закон про НАБУ – ми почали передавати справи, що підслідні бюро. Частину справ передали, а після був проголосований закон, щоб на два роки продовжити розслідування – щоб нові справи були в НАБУ, а старі – у нас", – сказав він.

Куценко пояснив, що ті справи, які вже були передані назад повертатися не будуть з тієї причини, що за Конституцією, закон зворотної сили не має.

Як відомо, Верховна Рада 24 грудня 2015 року прийняла закон, який дозволяє продовжити розслідування слідчими Управління спецрозслідувань Генпрокуратури найбільш резонансних справ, що стосуються злочинів проти Євромайдану та інших, скоєних попередньою владою.

Після прийняття цього закону директор НАБУ Артем Ситник розповів, що Бюро поверне в Генпрокуратуру 100 переданих раніше кримінальних проваджень і буде розслідувати тільки ті справи, які відкриті детективами НАБУ.

"Якогось системного підходу при передачі не було, фактично це справи з сумнівною перспективою, це справи, які роками накопичувалися в Генпрокуратурі. Зараз закон прийнятий і ми ці справи повернемо (до Генпрокуратури – ред.) і будемо розслідувати провадження, які внесені безпосередньо детективами", – сказав тоді Ситник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...