Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна знає про результати переговорів Суркова і Нуланд - Макеєв

Середа, 20 січня 2016, 17:18

Українська сторона володіє інформацією про результати переговорів помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд з радником президента РФ Владиславом Сурковим.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив директор Департаменту політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв.

"Подробиці (зустрічі - УП) відомі українським переговорникам… Ми не можемо заборонити нікому обговорювати тему України, бо вона одна з найважливіших", - сказав він.

"Той факт, що такі переговори відбуваються без нас за столом, не означає, що наші партнери з нами не діляться. Ми насправді знаємо, що ці переговори відбуваються для нас", - наголосив Макеєв.

"І тому, коли зустрічаються наші американські партнери з російськими, коли їдуть представники Німеччини і Франції в Росію, ми з ними узгоджуємо ці моменти. Ми ділимося з ними інформацією. Вони повідомляють нам про ці результати, ми говоримо однією мовою, тому ці переговори не без нас, не за нашою спиною, а вони для нас", - запевнив Макеєв.

Він також зазначив, що американська, німецька і французька сторони наполягають, що Росія, як сторона домовленостей має їх виконувати.

Крім того, він наголосив на необхідності виконання угоди, починаючи з першого пункта.

"Всі ми читаємо книжку спочатку, читаємо угоди з першого пункту – припинення вогню, відведення зброї, контроль СММ ОБСЄ, допуск до всієї території, обмін всіх заручників. Коли Росія каже виконувати пункт 11, ми кажемо, давайте виконаємо пункти 1,2,3,4 і 5", - сказав він.

"Щоб провести вибори, треба зробити, щоб танки не заїжджали на виборчі дільниці і щоб туди не забігали російські солдати", - наголосив Макеєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування