Кучма: ОРДО і ОРЛО не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи

Середа, 20 січня 2016, 17:42

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи ні про дотримання режиму тиші, ні про обмін заручниками.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма, слова якого привела його прес-секретар Дарина Оліфер.

"На жаль, рекомендації Тристоронньої контактної групи - підкреслюю: рекомендації, оскільки ми не є органом, чиї рішення обов'язкові для виконання - не виконуються", - заявив він.

"Без припинення вогню і дотримання режиму тиші, без повноцінного відведення важких озброєнь і підтвердження цього відведення СММ ОБСЄ, без відновлення нашого контролю над українсько-російським кордоном неможливо говорити ні про вибори, ні про зміни в Конституції України, не кажучи вже про вирішення гуманітарних, економічних проблем і питань розмінування ", - підкреслив він.

"Без виконання цих основоположних умов забезпечення безпеки неможливо пройти відповідні процедури законодавчих змін у Верховній Раді. І потім: Україна - демократична держава. У нас немає кишенькового парламенту, який би приймав рішення за вказівкою згори", - зазначив Кучма.

Крім того, Україна стурбована фактами нападу на представників СММ ОБСЄ, які мали місце минулого тижня на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Це говорить про погіршення умов безпечної роботи співробітників моніторингової місії в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи пройде в Мінську 27 січня.

Раніше представник України у політичній підгрупі Роман Безсмертний розповів УП про перебіг переговорів щодо модальностей проведення місцевих виборів на територіях, які нині окуповані бойовиками.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...