Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полторак: Питання 7-ої хвилі мобілізації сьогодні не стоїть

Четвер, 21 січня 2016, 12:16
Полторак: Питання 7-ої хвилі мобілізації сьогодні не стоїть

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що поки невідомо, чи буде оголошено сьому хвилю мобілізації.

Про це він сказав він журналістам у Києві в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

"Чи буде 7-а хвиля мобілізації - це багато від чого залежить. Ми зараз дивимося, чи є необхідність, Генштаб робить розрахунки. Я сподіваюся на збільшення кількості охочих служити в ЗСУ на контракті. Багато факторів впливають на це, але питання сьогодні не стоїть", - зазначив міністр.

При цьому, відповідаючи на запитання про те, чому почастішали випадки відвідування співробітниками військкоматів військовозобов'язаних громадян вдома, Полторак сказав: "Вони завжди так ходили, навіть коли був мир в Україні, просто тоді на них ніхто не звертав уваги".

"У нас є порядок прийняття на військовий облік, і ми повинні наводити лад у цьому обліку. Це щоденна робота працівників військкоматів. Цього боятися не треба. У часи Януковича, коли Міністерством оборони керували громадяни Російської Федерації, цей облік був знищений. Зараз нам його треба відновити ", - підкреслив міністр.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що внесе до Верховної Ради проект закону про оголошення чергової хвилі мобілізації після відповідного звернення Генерального штабу Збройних сил.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування