Афанасьєв і Костенко отримають допомогу від фонду Ходорковського

Четвер, 21 січня 2016, 12:35

Засуджені російським судом громадяни України, кримчани Геннадій Афанасьєв (у "справі Сенцова") та євромайданівець Олександр Костенко отримають фінансову допомогу фонду "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського і Олексія Навального.

Про це повідомила мама політв'язня - Ольга Афанасьєва, пишуть Крим. Реалії.

"Фонд Навального - Ходорковського підтримав справу Геннадія Афанасьєва!", - написала вона у Facebook.

Геннадій Афанасьєв і Олександр Костенко отримають допомогу в рамках другого раунду підтримки політв'язнів в Росії, наголошується на сайті проекту.

У першому раунді допомогу, серед інших політв'язнів, отримали Олег Сенцов і Олександр Кольченко.

"Відстоювати свою правоту під тиском налагодженої репресивної машини дуже важко. У цей час дуже важливо зберігати зв'язок з родиною, рідними, друзями, щоб не втрачати віру повернутися до нормального життя. Саме таку підтримку політв'язні не завжди можуть отримати: наприклад, сім'я не може собі дозволити витрати на дорогу до місця ув'язнення", - пояснюють автори проекту його ідею.

Обвинувачені в Росії за політично вмотивованими справах зможуть отримати від фонду одноразову матеріальну допомогу в розмірі 100 тисяч рублів.

На даний момент фінансова допомога від фонду виділена для 48 осіб.

25 серпня 2015 російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Активісту Олександру Кольченку російський суд дав 10 років в'язниці. Їх засудили за звинуваченням в організації терактів у Криму. Обидва українці звинувачення відкидають, називаючи справу політичною.

Активісту Євромайдану Олександру Костенко присудили чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході "масових заворушень" в Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко своєї провини не визнає, його захист повідомляє про те, що 11 березня 2016 Верховний суд Криму має розглянути касацію у справі активіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування