Через "паспорти", видані окупантами, прикордонники зупинили двох жінок

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:06

21 січня дві жінки намагалися в’їхати до України за документами, що були видані в Криму та на тимчасово не контрольованій території Донбасу.

Як повідомляє Державна прикордонна служба, одну жінку виявили в аеропорту Херсона, а іншу – на пункті пропуску "Гоптівка" у Харківській області.

В аеропорту Херсона під час перевірки документів з’ясувалося, що жінка, яка прилетіла зі Стамбула, "мала російський закордонний паспорт, виданий на території АР Крим вже після окупації Росією півострова", уточнює відомство.

"Порушницю українського законодавства з документом, що не має юридичної сили, буде повернено зворотним рейсом до Туреччини", - повідомляють прикордонники.

Ще одна жінка з документом невстановленого зразка прибула в четвер у пункт пропуску "Гоптівка", що на Харківщині. Вона намагалась потрапити на територію України за паспортом так званої "Луганської Народної Республіки".

"Документ їй був виданий в Луганську у вересні минулого року, його жінка і надала для проходження прикордонного контролю", - повідомляє Прикордонна служба.

"Вона пояснила, що за цим документом з непідконтрольної території Луганської області виїхала через тимчасово нефункціонуючий пункт пропуску "Ізварине" на територію РФ. Не виникло у неї проблем і під час паспортного контролю в російському пункті пропуску "Нехотєєвка", - додає відомство.

Для з’ясування ситуації в пункт пропуску викликали співробітників СБУ. У результаті, "паспортний документ" вилучено.

Чи пропустили цю жінку через пункт пропуску, не уточнюється.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування