Стець і депутат від БПП Березенко мають свої кабінети в АП – ЗМІ

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:15
Стець і депутат від БПП Березенко мають свої кабінети в АП – ЗМІ

Міністр інформаційної політики Юрій Стець і, ймовірно, депутат від БПП Сергій Березенко мають свої кабінети в Адміністрації президента.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми".

Журналісти програми виявили це, провівши у грудні 2015 року шість днів під стінами АП.

Зокрема, на зустріч до Стеця в Адміністрацію президента приходила депутат від БПП Ольга Червакова, а до Березенка – керівник авіазаводу імені Антонова Михайло Гвоздьов.

Березенко, який раніше був головою Державного управління справами, за підтримки АП переміг на скандальних довиборах у Чернігові у липні 2015 року соратника олігарха Ігоря Коломойського Геннадія Корбана.

Журналісти "Схем" також виявили, що в Адміністрацію президента ходять багато різних людей – політичних соратників, противників, бізнесменів, представників уряду та інших.

Зокрема, фракція БПП приходила туди проводити своє засідання за участі президента.

Також серед відвідувачів був замічені багато екс-регіоналів – депутат від "Волі народу" і газовий магнат Олександр Онищенко, депутат від "Відродження" Віталій Хомутиннік, екс-депутат Віталій Журавський, автор скандальної поправки до бюджету і депутат від "Волі народу" Андрій Деркач.

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький розповів, що приходив на нараду "для визначення пріоритетів у боротьбі з корупцією". "Ви ж бачите, що у державі твориться?" – аргументував він.

Міністр енергетики Володимир Демчишин приходив до АП кілька разів і поводився з журналістами зверхньо та нахабно. Зокрема, він назвав журналіста "клоуном", цікавився, чому охорона пропустила знімальну групу на подвір'я відомства і намагався її звідти вигнати. Відповідати на питання відмовлявся.

Серед відвідувачів були замічені й інші представники енергетичної сфери, зокрема – керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв та голова НКРЕ КП, екс-менеджер "Рошену" Дмитро Вовк.

Також журналісти зустріли під АП голову компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу. Першого разу, побачивши журналістів, він заявив, що просто проходить мимо. Другого разу сказав, що йде "на розмову". Автори передачі зазначили, що Мазепа є радником голови АП Бориса Ложкіна і, за деякими даними, має через нього вплив на кадрові призначення у країні.

До АП приходив також член Вищої ради юстиції Павло Гричківський, який відомий наявністю сумнівного бізнесу з суддею Артуром Ємельяновим, який підозрюється у корупції.

Сама Адміністрація президента відмовилася на запити журналістів надати список людей, з якими зустрічається Порошенко. Сам президент раніше допустив, що цей список може містити секретні дані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування