Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корбана змістили з посади голови "УКРОПа"

Субота, 23 січня 2016, 15:39
Корбана змістили з посади голови УКРОПа

Геннадія Корбана змістили з посади голови політради партії "УКРОП".

Як повідомляє кореспондент Української правди, таке рішення було ухвалено на засіданні політради, яке відбулося 23 січня у Києві.

Місце Корбана тимчасово посів Денис Борисенко.

Водночас, як повідомляють джерела УП, такі зміни у партії були ініційовані олігархом, екс-главою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським, чиїм близьким соратником є Корбан. 

У свою чергу Борисенко заперечив, що Коломойський причетний до рішення політради.

"Ні, Коломойський тут взагалі ні до чого. Це неправда, що він був ініціатором цього", - заявив він.

Згідно з рішенням політради, Корбан не буде очолювати "УКРОП", поки перебуває за гратами, при цьому в "УКРОПі" обговорюють можливість на наступному з'їзді висунути його кандидатуру на довибори на 27 окрузі (Дніпропетровськ).

Згодом у прес-службі "УКРОПу" повідомили, що Борисенка обрано тимчасовим головою політради партії "на час політичного ув’язнення Корбана, для виконання технічних функцій із забезпечення роботи керівних органів партії згідно з її статутом та вимогами законодавства". 

Як повідомив член політради УКРОПу Ігор Палиця, після того, як Корбана буде звільнено, рішення політради буде скасовано і політрада переобере голову. 

Також Палиця додав, що найближчим часом відбудеться з’їзд партії з висунення кандидатів у депутати на виборах до райрад Києва та місцевих рад об’єднаних територіальних громад, які пройдуть 27 березня 2016 року.

Як відомо, Слідчим управлінням прокуратури Києва щодо Корбана здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами захоплення в місті Дніпропетровську голови Держземагентства та захоплення в Дніпропетровську директора департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників.

Крім того – створення та участі у злочинній організації, привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" та перешкоджання діяльності виборчих комісій.

Також, у вказаному провадженні досліджуються факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом та ухилення від сплати податків.

28 грудня суд змінив запобіжний захід Корбану на взяття під варту строком на 60 днів до 25 лютого 2016 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування