Гузар: Підписання угод без стійкого миру не сприятиме припиненню війни

Субота, 23 січня 2016, 21:59

Домовленності з Росією можна укладати лише після встановлення миру, який у свою чергу можливий лише тоді, коли обидві сторони його щиро прагнутимуть.

Таку думку висловив патріарх Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, пише ZN.UA

"Я не бачу можливості примирення чи миру. Мир можливий лише тоді, коли є дві сторони, які направду прагнуть миру. Назагал так виглядає, що ми прагнемо миру, що ми не хочемо війни ані з Росією, ані з кимось іншим, але це одностороннє бажання. Якщо нема такого самого щирого бажання миру з іншої сторони, говорити про мир є мрія - і більш нічого", - зазначив патріарх.

Він додав: "Вони обіцяють нас любити, якщо ми станемо такими, як вони хочуть  - це не є правдиве прагнення миру".

"Мир мусить бути принциповим: ми хочемо миру, а вже тоді говоримо про умови, а не навпаки — спочатку ставимо умови, а якщо ми їх виконаємо, то тоді вони, може, погодяться... Максимально, що можна зробити за таких умов — коли одна сторона проти замирення, — це укласти угоду про припинення бойових дій", - зазначив Гузар.

"Як на мене, наші справи виглядають досить погано: про примирення, прагнення миру говоримо ми тут. А ті, хто воює по той бік, не має на меті жодного миру", - додав він. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News