Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві пройшов мітинг проти репресій

Субота, 23 січня 2016, 23:24

У Москві на площі Яузскіх воріт пройшов мітинг на підтримку Ільдара Дадіна, засудженого на три роки "за порушення закону про мітинги" та інших політв'язнів, за скасування "мітингової" статті 212.1 КК РФ.

Про це повідомляють "Грані. Ру".

В акції взяли участь близько 400 осіб.

Активісти тримали плакати "Кожен, хто думає - ворог?", "Путін, уймі своїх опричників", "Конституцію потрібно читати дітям, адже це сама добра казка", "Бандити в Кремлі - патріоти у в'язниці", "Суди - ганьба Росії".

"Ми виходимо на цей мітинг, щоб вимагати від влади дотримання положень Конституції РФ, що гарантують громадянам свободу зборів і право на вираження своєї громадянської позиції. Ми також вимагаємо скасування ганебної і репресивної статті 212.1, припинення кримінальних справ щодо активістів і негайного звільнення Ільдара Дадіна!", - йшлося у зверненні організаторів.

Також організатори висловили підтримку іншим політичних в'язням, які "тужать за гратами безпідставно".

7 грудня Басманний суд Москви виніс перший вирок за статтею 212.1 КК РФ (неодноразові порушення на мітингах), що передбачає до п'яти років ув'язнення. Це перше судове рішення за статтею, введеної в КК РФ в 2014 році. Активіст Дадін був засуджений до трьох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування