Вакарчук поцікавився у Порошенка, де у політиці "кіборги"

Неділя, 24 січня 2016, 09:44
Вакарчук поцікавився у Порошенка, де у політиці кіборги
joinfo.ua

Музикант та громадський діяч Святослав Вакарчук, який отримав державну нагороду з нагоди Дня Соборності, звернувся до президента Петра Порошенка з різкою промовою.

Текст звернення музикант оприлюднив у своєму блозі на сайті "Новое время".

"Так, нагороди – це добре. Але, на жаль, одними нагородами не вирішити завдань, які стоять перед нами.... Ворог, який роз’їдає Україну зсередини – корупція, тотальна несправедливість, невігластво, низький рівень так званої еліти – значно підступніший і небезпечніший, ніж будь-який зовнішній ворог", - зазначив Вакарчук.

"Щоб перемогти його, теж потрібні герої - герої в українській політиці і владі. На жаль, на сьогоднішній день таких героїв ми не бачимо", - додав він. 

За словами  Вакарчука, наразі "ми бачимо бажання всидіти на двох чи трьох стільцях, страх: втратити посаду, втратити добробут, політичний вплив, поставити під удар себе чи свою сім’ю. Ми бачимо часом розумних, але швидше хитрих та цинічних людей, які завжди находять логічне пояснення, чому в Україні все не так – винна війна, ціни на нафту, політичні опоненти, минула влада".

"Але ми не бачимо подвигів. Не бачимо справжніх жертв. Нам не потрібні політики – звичайні люди. Пам’ятаєте захисників Донецького аеропорту – кіборгів? Нам потрібні кіборги в політиці", - заявив музикант. 

"Чому наші політичні очільники обирають особисте перед державним, спокій і страх за власне майбутнє міняють на політичні компроміси? Де посаджені злочинці? Де реальна зміна правил гри? Взагалі – де зміни в країні?", - запитав Вакарчук. 

При цьому він закликав Порошенка сприйняти ці слова серйозно: "Ці слова спрямовані до всієї української влади. І це не просто мій приватний голос – це, в прямому сенсі, голос народу України. І сприйміть їх сьогодні, бо завтра вже може бути пізно".

ТаблоID

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування