Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму відкриють "гарячу лінію" про виплату українських кредитів Росії

Неділя, 24 січня 2016, 15:47
У Криму відкриють гарячу лінію про виплату українських кредитів Росії

З 25 січня в кримському "парламенті" почне роботу "гаряча лінія" з питань стягнення кредитної заборгованості з кримчан в українських банках.

Про це повідомляє місцеве видання 3652.ru з посиланням на "Держраду Республіки Крим".

Дзвінки прийматимуться співробітниками апарату з 9:00 до 13:00 і з 14:00 до 18:00 за номером: (3652) 600-311. В інші години громадяни можуть залишити повідомлення на автовідповідачі, вказавши свої ім'я, прізвище, по батькові, місце проживання, контактний телефон та суть питання.

Як зазначили чиновники окупаційної влади Криму, "гарячу лінію" запускають "з метою визначення проблемних питань, пов'язаних із застосуванням Федерального закону від 30 грудня 2015 № 422-ФЗ "Про особливості погашення та позасудове врегулювання заборгованості позичальників, що проживають на території Республіки Крим або на території міста федерального значення Севастополя" та внесення змін до закону "Про захист інтересів фізичних осіб, які мають вклади в банках та відокремлених структурних підрозділах банків, зареєстрованих і (або) діють на території Криму  та на території Севастополя". 

Разом з тим російські сенатори від Криму планують провести парламентські слухання щодо виплати кредитів українських банків.

"Сенатори хочуть донести до федерального Центру думку жителів півострова з приводу умов повернення заборгованостей перед українськими банками. З цією метою в регіоні будуть проведені парламентські слухання за участю місцевих депутатів, громадськості, а також представників федеральних відомств",  - йдеться у повідомленні. 

Як повідомив кримський "сенатор" Сергій Цеков, на слухання будуть запрошені представники Банку Росії, Фонду захисту вкладників (ФЗВ) та Агентства зі страхування внесків (АСВ).

Як відомо, у грудні 2015 року Держдума РФ схвалила законопроект про погашення і позасудове врегулювання заборгованостей мешканців Криму і Севастополя.

Чинність закону поширюється на борги позичальників перед українськими банками, що припинили роботу в Криму після його анексії Росією.

Згідно з документом, вимагати борги від позичальників у Криму зможуть лише російські кредитні організації і юрособи, які надали докази придбання прав вимагання за відповідними кредитними договорами чи права вимагати погашення заборгованості, що виникла з таких договорів.

Колектори зобов'язані розкрити інформацію про контролюючих осіб і ділову репутацію своїх керівників і їхніх заступників.

Розмір заборгованості позичальників визначається станом на 18 березня 2014 року за винятком коштів, сплачених після цієї дати.

Позичальник має право звернутися до фонду з письмовим проханням про надання розстрочки погашення заборгованості чи її реструктуризації. Розстрочка може бути надана на термін не більше 24 місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...