Оппозиція погрожує заблокувати рух усього транспорту у Молдові

Неділя, 24 січня 2016, 17:07

Лідери громадянської платформи "Гідність і правда", "Нашої партії" і Партії соціалістів висунули владі ультиматум, зажадавши до 28 січня розпочати виконання вимог протестуючих.

Як повідомляє місцеве видання NewsMaker, в іншому випадку лідери опозиційних сил обіцяють заблокувати усі національні траси, залізничний вокзал і, можливо, аеропорт.

"Якщо протягом трьох днів вони не приймуть вимоги, до 16:00 четверга, будуть заблоковані інші національні траси. Є варіант заблокувати 4-5 трас, залізницю, аеропорт", - заявив лідер соціалістів Ігор Додон в ході мітингу за межею міста.

Там колона протестуючих протягом години блокувала в'їзд до Кишинева з боку Леушенської траси.

24 січня учасники антиурядової акції протесту у центрі Кишинева зачитали резолюцію з вимогами до влади і вирішили створити Комітет національного порятунку.

Протестуючі зажадали розпустити парламент і провести дострокові вибори не пізніше квітня, відставки голови Нацбанку, Генпрокуратури, ЦВК і ще кількох високопоставлених чиновників.

Серед вимог - звільнення політв'язнів, включаючи "групу Петренко" і реєстрація партії "Громадянська платформа "Гідність і правда ".

У середу парламент Молдавії підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра і був затверджений і склад уряду. Під парламентом в цей час проходив мітинг проти обрання Філіпа прем'єром, який закінчився штурмом будівлі.

Протести продовжилися і в наступні дні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування