Гройсман: Розгляд змін до Конституції щодо децентралізації не на часі

Неділя, 24 січня 2016, 20:58

Верховна Рада України поки не планує розгляд внесення змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері 24 січня заявив спікер ВР Володимир Гройсман.

За його словами, ще необхідні додаткові дискусії з політичними силами і висновок Конституційного суду про те, що розуміти під терміном "наступна чергова сесія"

"Зараз, очевидно, необхідний додатковий час, напевно, незначне, для того, щоб провести додаткові дискусії з політичними силами, яким слід прийняти рішення про те, що вони йдуть своїми голосами, а не розмовами про децентралізацію", - зазначив Гройсман. 

При цьому він додав, що "дехто бореться проти (змін до) Конституції, щоб влада і далі залишалася в центрі". 

"На цей пленарний тиждень ми не плануємо розгляд цього питання", - заявив Гройсман, коментуючи питання, чи буде голосування законопроекту наступного пленарного тижня. 

Він додав, що парламент визначиться, коли може відбутися голосування щодо децентралізації, після того, як буде вирішено, "коли ми можемо розглянути зміни до Конституції остаточно". 

"Нам важливо отримати 300 голосів", - додав спікер ВР.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що ключовими для опрацювання парламентом наступного пленарного тижня мають стати питання складу уряду, коаліційна угода, зміни до Конституції щодо судової реформи та голосування за безвізові закони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News