Кучма: Думаю, на Донбасі вже багатьох наших людей немає в живих

Понеділок, 25 січня 2016, 08:49
Кучма: Думаю, на Донбасі вже багатьох наших людей немає в живих

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявляє, що бойовики використовують обмін полоненими як фактор впливу на Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Останній раз ми двічі домовлялися про кількість, а потім вони (представники бойовиків. - Ред.) Приїжджали, і знову все по-новому починалося. Для них затягування цього процесу - як ниточка впливу на Україну, яку вони бояться втратити", - сказав він.

"І вони ж обов'язково цю проблему пов'язують з повною амністією. Кажуть: ви давайте амністію на всіх. Але амністія, вона ж повинна персональною бути! Сьогодні ми амністуємо всіх учасників подій на Сході, а завтра вони будуть ще жорсткіше поводитися. Вони вже так заплуталися в цьому плані", - сказав Кучма.

При цьому він повідомив, що востаннє в Мінську обговорювався список з 133 осіб, але, на його думку, багатьох може не бути серед живих.

"Ми говоримо: ви скажіть хоча б, у вас ці люди є чи ні? Вони і цього не кажуть. Думаю, там багатьох людей з нашого боку вже немає", - сказав він.

При цьому Кучма заявив, що змінити формат переговорів неможливо.

"Я хочу вас запевнити: якщо не буде "Мінська-2", то нічого не буде. Все розвалиться. Невже хтось думає, що за бажанням України з'явиться інший формат? Припустимо, ми хочемо, щоб там з'явився Обама. А Обама цього хоче? У десяти пріоритетах для США (їх на своїй прес-конференції озвучив Барак Обама. - Авт.) про Україну навіть слова немає", - обурився Кучма.

"А у Путіна ми запитали - він згоден? Ця проблема вже колись обговорювалася, і Путін категорично сказав: ми не бачимо в цьому форматі Росії. Ми не в змозі посадити за стіл всіх, від кого залежить і наша доля в тому числі. Не можемо посадити за стіл учасників Будапештського меморандуму ", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...