Українські депутати вчинили демарш на форумі "Європа-Україна"

Понеділок, 25 січня 2016, 10:18

Українські нардепи Єгор Соболєв і Тетяна Чорновол у неділю бойкотували участь в одній з дискусійних панелей у зв'язку з участю в ній персони нон-грата в Україні, депутата Європарламенту Януша Корвіна-Мікке.

Про це кореспонденту "Укрінформу" у Польщі повідомила заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Частина наших парламенарів залишила цей захід, оскільки на них були відомі провокатори, зокрема персона нон-грата в Україні Корвін-Мікке", - заявила Сироїд.

За її словами, вона також бойкотувала б форум, якби неділя не була останнім днем її візиту до Польщі. "Якби я не їхала сьогодні, оскільки це завершення мого візиту, то я також залишила б форум у знак протесту", - зазначила заступник голови ВР.

Вона зауважила, що в неї немає претензій до проросійських провокаторів, оскільки їхня позиція є чіткою і зрозумілою, але є - до організаторів форуму.

"На форум запрошені провокатори: їх тут є ціла низка, фактично в кожній панелі є хтось із них. Мені видається безсенсовною зустріч, тому що ми всі знаємо позицію Росії, але яким чином вона може допомогти в цьому діалозі (Європа-Україна – авт.)? Якщо вона не може допомогти в цьому діалозі, то навіщо їх сюди кликати: щоб все перетворювалося в деструктив і балаган?", - заявила Сироїд.

Вона поставила риторичне питання організаторам: вони справді роблять майданчик для пошуку консенсусу, чи заради його знецінення?

Корвін-Мікке взяв участь в неділю в одній з дискусійних панелей форуму "Європа-Україна".

А в іншій панелі, в якій брала участь Сироїд, взяв участь завідувач кафедри по зв’язках з громадськістю МДІМО Валерій Соловей.

За словами Сироїд, вона не знала, що з нею дискутуватиме ця людина, оскільки до останнього моменту у дискусії планувався зовсім інший учасник.

Під час свого виступу Соловей наполягав, що Україна не має концепції, що робити з Донбасом, а блокадою Криму Київ "карає" місцеве населення півострова за те, що воно проголосувало за приєднання до РФ.

Сироїд висловила протест проти виступу представника Росії і вийшла із зали ще до офіційного завершення дискусії.

Як відомо, 10 грудня 2015-го року Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву, нагадує "Європейська правда".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News