Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Уранова схема" Мартиненка: суд дозволив провести обшук в Казахстані

Понеділок, 25 січня 2016, 14:17

Солом'янський суд Києва дав дозвіл казахським силовикам провести обшуки в "Эксимбанк Казахстан" в Астані і вилучити докази щодо схем закупок уранового концентрату українським "СхідГЗК".

Про це йдеться в ухвалі суду від 18 січня.

Мова йде про документи та речі, які містять відомості про:

– рахунки казахського "Степногорського гірничо-хімічного комбінату", які використовувалися у період з 25 липня 2014 року по 1 січня 2016 року;

– рух коштів на цих рахунках за цей період із зазначенням платників та отримувачів коштів, дат, сум, валют, призначення таких платежів, банківських установ та номерів рахунків платників і отримувачів коштів;

– осіб, які мали або мають право розпоряджатися коштами на вказаних рахунках.

Дозвіл був виданий за зверненням детектива НАБУ, який проводить розслідування цієї справи. Зокрема у даних агентства зазначається, що посадові особи українського "Східного гірничо-збагачувального комбінату" свідомо уклали договір з австрійською Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, знаючи, що ця компанія є лише посередником і не надає жодних послуг.

За цією схемою "СхідГЗК" переплатив 20 мільйонів доларів, а урановий концентрат поставив той же казахстанський "Степногорський гірничо-хімічний комбінат".

В інтерв'ю "Українській правді" колишній партнер екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка Давид Жванія заявив, що компанія Steuermann належить Мартиненку.

Сам Мартиненко всі звинувачення відкидає.

Наразі щодо екс-депутата проводяться розслідування в Швейцарії, Австрії, Чехії та Україні.

Детально про цю схему можна прочитати у розслідуванні "Української правди".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування