Китай підтримав ідею України про Транскаспійський маршрут в обхід РФ

Понеділок, 25 січня 2016, 14:25

Китай підтримує українську пропозицію про створення на додаток до вже існуючих транзитних маршрутів Транскаспійського транспортного шляху від КНР до Європи через Азербайджан і Казахстан в обхід Росії.

Про це сказала в понеділок офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн, передає ТАСС.

"Що стосується пропозиції української сторони та низки інших країн про прокладання нового транспортного маршруту, Китай також його підтримує", - сказала Хуа Чуньїн.

При цьому вона заявила про важливе значення для розвитку Економічного пояса Шовкового шляху вже існуючих вантажних залізничних маршрутів з Китаю до Європи "на базі Транссибірської магістралі і нового євроазіатського трансконтинентального мосту".

Як повідомлялося, 15 січня з Іллічівського морського порту відправився перший експериментальний рейс за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай.

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину і далі - в Європу.

Перший тестовий контейнерний поїзд за маршрутом Шіхецзи (Китай) - Достік - Актау - Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування