Заступник глави Мінфіну США звинуватив Путіна в корупції

Понеділок, 25 січня 2016, 20:07

Заступник глави Мінфіну США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Жубін звинуватив президента Росії Володимира Путіна в корупції.

Про це він сказав в інтерв'ю "Бі-бі-сі".

"Ми бачили, як він збагачує своїх друзів, своїх близьких союзників, і маргіналізує тих, хто не належить до його друзів і не займає державні посади. Будь це енергетичне багатство Росії чи то інші державні контракти, він дає це тим, хто, як він думає, буде служити йому, і виключає тих, у кому сумнівається. Для мене, це корупція ", - заявив він.

Уряд США ввів санкції проти низки соратників Путіна в 2014 році і заявив, що Путін зробив таємні інвестиції в енергетичний сектор. Однак американці тоді не стали безпосередньо звинувачувати президента РФ в корупції.

Жубін не став коментувати секретну доповідь ЦРУ від 2007 року, у якій йшлося, що статок Путіна становить близько $40 млрд. Але він заявив, що російський президент володіє таємно накопиченими багатствами.

"Він показує, що його державна зарплата становить щось близько $110 тисяч на рік. Це не точний опис багатства цієї людини, і він довгий час навчався, як приховувати своє фактичне багатство", - сказав Жубін.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати слова Жубіна для "Бі-бі-сі", назвавши заяву "чистою вигадкою".

Інтерв'ю Жубіна увійшло в документальний фільм "Таємні багатства Путіна". Він буде показаний на телеканалі BBC One о 20:30 за лондонським часом (22:30 за київським). Сам Путін від участі у фільмі відмовився, зазначає телеканал.

У Мінфіні США Адам Жубін курує питання санкцій. Євросоюз, США і низка інших західних країн ввели санкції проти Росії після входження Криму до складу РФ навесні 2014 року.

У відповідь Москва з серпня 2014 року встановила ембарго на імпорт низки продуктів з країн, що приєдналися до антиросійських санкцій.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування