Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін назвав Донбас в Україні маячнею

Вівторок, 26 січня 2016, 09:24
Путін назвав Донбас в Україні маячнею

Російський президент Володимир Путін назвав маячнею включення Донбасу до складу України при Радянському союзі.

Про це він заявив на засіданні міжрегіонального форуму Загальноросійського народного фронту, пояснюючи свою заяву про те, що Ленін винуватий в розпаді СРСР.

"Чому я говорив, що потрібно по-іншому поглянути на ідеї, які сформулював тодішній керівник радянської держави - Ленін Володимир Ілліч. Ми то говорили про що? Про те, що була закладена міна під будівлю нашої державності. Що я мав на увазі? Я мав на увазі дискусію між Сталіним і Леніним з приводу того, як будувати нову державу, Радянський Союз "- пояснив він.

"Сталін тоді сформулював ідею автономізації майбутнього Радянського Союзу. Відповідно з цією ідеєю всі інші суб'єкти майбутньої держави мали увійти в СРСР на основі автономії з широкими повноваженнями. Ленін розкритикував позицію Сталіна і сказав, що це була несвоєчасна, неправильна ідея", - заявив Путін.

"І більше того, він просунув ідею входження всіх майбутніх суб'єктів цієї держави, а тоді було 4 суб'єкта - Росія, Україна, Білорусія і, до речі, південь Росії Північно-Кавказька федерація, як вона називалася - ви краще за мене знаєте", - сказав Путін.

"Так от, Ленін, виступив за те, щоб держава, Радянський Союз утворилася на основі, як він говорив, я можу помилитися, але ідея зрозуміла, повної рівноправності, з правом виходу з Радянського Союзу. І ось це і є міна сповільненої дії під будівлю нашої державності", - сказав Путін.

"Мало того, що до кордону прив'язали етноси багатонаціональної, по суті, унітарної держави, до якихось територій, причому кордони визначали абсолютно довільно і, взагалі-то, далеко не завжди обґрунтовано. Україні, припустимо, Донбас передали під яким приводом? Підвищення відсотків пролетаріату в Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Бред какой то, розумієте? І це не єдиний приклад, і інших багато", - по-своєму трактував історію Путін.

Як відомо, ще в 20-тих роках минулого століття до території України входила частина нинішньої Ростовської області, яка в 1925-тому році була передана РСФСР. 

Наприкінці XVIII ст. населення Донбасу представляли понад 30 етносів, серед яких у 1779 р. українці становили понад 61,3 % від загальної чисельності населення. За ними йшли росіяни 20,5 %., греки - 7,3, вірмени (6,1), молдовани (2,5).

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування