Суд над Савченко відхиляє матеріали її невинуватості - МЗС

Вівторок, 26 січня 2016, 13:16

МЗС України занепокоєне погіршенням стану здоров'я Надії Савченко та обурене тим, як Росія порушує всі норми права у суді над Савченко.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

Особливе обурення у дипломатів викликає постійне демонстративне зневажання так званим російським правосуддям елементарних процесуальних норм.

У МЗС заявляють, що права Надії Савченко систематично порушуються: суд відмовляється досліджувати офіційні документи, отримані адвокатами з України, відмовляється викликати свідків, вказаних захистом, відхиляє клопотання долучити до справи матеріали захисту – протоколи допитів свідків, матеріали розслідування за фактом викрадення української громадянки, експертизи відеоматеріалів, які містять беззаперечні докази її невинуватості.

"Російська Федерація продовжує ігнорувати імунітет Надії Савченко як делегата Парламентської асамблеї Ради Європи і таким чином відверто порушує взяті на себе зобов’язання, підтверджуючи політичний, а не правовий характер справи проти народного депутата України Надії Савченко", - йдеться у коментарі.

Окрему тривогу у МЗС викликає суттєве погіршення стану здоров’я Надії Савченко, зумовлене її голодуванням на знак протесту проти свавілля так званого російського правосуддя.

"Вимагаємо від Російської Федерації припинити знущання над Надією Савченко та іншими незаконно утримуваними громадянами України – політичними в’язнями Росії, негайно звільнити їх та забезпечити повернення в Україну", - йдеться у заяві МЗС.

Українська прада

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування