Ляшко може повернутися в коаліцію і отримати 2 крісла в уряді – джерела

Вівторок, 26 січня 2016, 13:56

Радикальна партія Олега Ляшка може повернутися до коаліції і делегувати своїх представників в уряд на пост віце-прем'єра і міністра екології.

Про це "Українській правді" повідомили одразу декілька джерел в БПП і "Народному фронті".

У "Народному фронті" два джерела також заявили, що підтримують можливе повернення Ляшка до коаліції, але додали, що на заваді цьому можуть стати непрості стосунки самого Ляшка з президентом.

Ймовірність повернення "радикалів" також підтвердив у розмові з журналістами заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

"Мабуть, таке питання можна обговорювати. Єдине, що у нас є депутати, які мають слушну думку – що при поверненні в коаліцію пан Ляшко має вибачитися за ту не дуже правдиву інформацію, яку він розповсюджував про нашу політичну силу і окремих наших депутатів", – заявив він.

"Ми вважаємо, що кандидатуру (міністра екології) мають запропонувати наші колеги з коаліції. До цього це була кандидатура від "Батьківщини", тому зараз це може зробити або "Батьківщина", або якщо буде прийнято рішення Радикальної партії повернутися в коаліцію, то ми не заперечуємо, що це буде представник Радикальної партії", – додав Кононенко.

Ще один депутат з БПП повідомив "Українській правді", що Ляшко пропонував ідею переформатування коаліції, однак вона не знайшла підтримки.

Як відомо, Ляшко оголосив про вихід з коаліції 1 вересня минулого року. Причиною стала його незгода з прийняттям у першому читанні змін до Конституції у частині децентралізації. Тоді Ляшко відкликав свого соратника Валерія Ващевського з поста віце-прем'єра.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування