Кучма каже, що представники бойовиків "не чують" Україну

Вівторок, 26 січня 2016, 16:03

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма вважає не достатньо ефективною співпрацю з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР".

Про це він сказав у Києві на зустрічі з координатором підгрупи з гуманітарних питань від ОБСЄ Тоні Фрішем, на якій також були представник України в економічній підгрупі Ігор Веремій та голова Держагентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш.

Під час розмови учасники зустрічі детально обговорили всі складові роботи гуманітарної підгрупи, повідомляє Фонд Кучми

"З багатьох питань наша співпраця з представниками окремих районів Донецької та Луганської області є дорогою з одностороннім рухом. Ми не маємо відповідей на наші пропозиції. Вважаю, що ситуація має бути виправлена", - зазначив Кучма.

Сторони погодилися з необхідною закликати представників "окремих районів Донецької та Луганської областей" активізувати процес обміну заручниками; допустити фахівців міжнародної організації "Лікарі без кордонів" та експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста як до місць утримання українських заручників, так і до ув’язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

Також учасники зустрічі говорили про необхідність вжити заходи для відкриття переходу через лінію зіткнення у Луганській області.

Раніше у вівторок голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що нова зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" може відбутися 8 лютого.

"Найближчим часом, можливо, навіть 8 лютого в китайський новий рік планується міністерська зустріч ("нормандської четвірки")", - сказав він на прес-конференції у Москві.

Лавров додав, що точна дата поки не визначена, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ще раніше голова МЗС України Павло Клімкін говорив, що наступна зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) може відбутися на початку лютого в Парижі. "Ми обговорюємо кілька дат", - говорив він.

Попередня зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" відбулася в Берліні 6 листопада 2015 року.

Після телефонних переговорів лідерів України, Німеччини, Франції й Росії 30 грудня 2015 року очікувалося, що зустріч голів МЗС "нормандського формату" відбудеться у січні 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування