Мер Запоріжжя відхрещується від оборудок з Ахметовим

Вівторок, 26 січня 2016, 17:54

Запорізька міська рада спростувала інформацію про несплату пайового внеску до бюджету заводом "Запоріжсталь", де мер міста Володимир Буряк раніше працював головним інженером.

Інформація про це з'явилася на сайті запорізької мерії.

У повідомленні сказано, що з моменту прийняття присяги Володимиром Буряком і до нинішнього дня від ПАТ "Запоріжсталь" не надходило жодної заяви чи звернення про отримання дозволу на будівництво об'єктів, які потрапляють під дію Закону України "Про регулювання містобудівної документації".

"Виходячи з вищесказаного, ніякої необхідності в пайовому внеску не було. Тому вважаємо інформацію про фігурування в даній справі Запорізького міського голови Володимира Буряка безпідставною і вимагаємо її спростування", - сказано в заяві Запорізької міської ради.

Як повідомляє "Громадське. Запоріжжя", в місцевій прокуратурі підтвердили факт відкриття кримінального провадження, але не називають імен фігурантів справи.

"Провадження було відкрито сьогодні вранці через звернення народних депутатів до ГПУ. Наразі триває досудове слідство. Доки прокуратура збирає всі факти всіх осіб причетних до даного провадження. Їхні імена стануть відомі вже незабаром", - розповів керівник Запорізької місцевої прокуратури №2 Роман Мазурик.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура проводить кримінальне розслідування, фігурантами якої є новообраний мер Запоріжжя Володимир Буряк і керівництво заводу "Запоріжсталь", на якому він раніше працював головним інженером. Згідно з версією прокуратури посадовці заводу не сплатили до бюджету Запоріжжя кошти пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста у розмірі біля 150 млн грн. 

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...