Freedom House: демократія в Криму зазнає "драматичних невдач"

Середа, 27 січня 2016, 08:12
Freedom House: демократія в Криму зазнає драматичних невдач

Неурядова організація Freedom House назвала 2015 рік найгіршим за останнє десятиліття за рівнем свободи у світі, у тому числі в окупованому Росією Криму.

За даними правозахисників, рівень несвободи зростає в 72 країнах, краще стала ситуація в 43 країнах, повідомляє Крим.Реалії.

В організації також зазначили, що погіршується ситуація в окупованому Росією Криму.

Як стверджують автори звіту, "страх перед соціальними заворушеннями" спонукає владу в Росії, Китаї та "інші авторитарні режими розправлятися з інакомисленням".

Freedom House також відзначає, що Кримський півострів, який силовим способом анексувати Росією в 2014 році, переживає "драматичні невдачі" в питанні дотримання демократичних норм.

Директор з досліджень Freedom House Дженніфер Данем вказує, що російська "влада" в Криму далі пригнічує інакомислення, у тому числі шляхом відключення незалежних засобів інформації та обмеження можливостей представників громадянського суспільства, особливо представників кримських татар.

Вона додала, що багато противників російської окупації Криму були арештовані або вигнані.

Як зазначила Дженніфер Данем, Україна "зберегла демократичні завоювання", досягнуті після повалення в 2014 році президента Віктора Януковича, але подальший прогрес у 2015 році гальмував збройний конфлікт на Донбасі між українськими військами і підтримуваними Росією сепаратистами, суперечки з приводу децентралізації і протистояння серед провідних політичних діячів і олігархів країни.

Загальне зниження рівня свободи в світі міжнародна правозахисна організація Freedom House відзначає вже в 10-му річному звіті поспіль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News