Суд залишив у силі вирок працівникам колонії у справі про побиття Тимошенко

Середа, 27 січня 2016, 11:48

Апеляційний суд Харківської області в середу залишив у силі покарання співробітникам Качанівської колонії, яких звинувачують у застосуванні сили до Юлії Тимошенко під час її примусового транспортування в лікарню.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адвоката Тимошенко Олександра Плахотнюка.

"Суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисту, яка вимагала виправдати обох обвинувачених, і частково задовольнив апеляцію держобвинувачення. Він скасував штраф, який вони повинні були заплатити, але залишив у силі основне покарання", – сказав він.

Таким чином екс-перший заступник начальника колонії Андрій Коваленко засуджений до трьох років в'язниці, а екс-заступник начальника Андрій Парамей – до того ж терміну умовно.

Як відомо, 20 квітня 2012 року Тимошенко перевезли у лікарню. Пізніше Тимошенко і її захисники заявили про те, що співробітники колонії побили її і транспортували примусово.

Співробітники колонії звинувачення на свою адресу категорично заперечували.

7 листопада 2014 року Коваленку і Парамею було оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, в грудні справу було передано до суду.

Матеріали щодо ще одного підозрюваного виділені в окреме провадження, а він сам оголошений у розшук.

19 жовтня 2015 року Комінтернівський райсуд Харкова визнав Коваленка і Парамея винними, засудивши першого до реального терміну покарання – трьох років позбавлення волі, а Парамея – до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном в три роки. Кожен повинен заплатити штраф 8,5 тис. грн. Крім того, вони обидва позбавлені права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та позбавлені спеціальних звань.

Прокуратура подала апеляцію з вимогою посилити покарання і засудити Коваленка до 5 років позбавлення волі, а Парамея – до 3 років позбавлення волі без випробувального терміну.

Захист також подав апеляцію з вимогою виправдати обох обвинувачених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...