Антикорупційна платформа БПП: Складання повноважень Чумаком передчасне

Четвер, 28 січня 2016, 00:23

Увечері 27 січня Антикорупційна платформа БПП погодила заяву у зв'язку зі спробами позбавити депутата Віктора Чумака повноважень.

Про це нардеп від БПП Сергій Лещенко повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

"Антикорупційна платформа БПП вважає передчасним складання повноважень депутатом Віктором Чумаком", - йдеться в заяві.

Як наголошується в заяві, на думку Антикорупційної платформи, рішення регламентного комітету про те, щоб винести на голосування постанову про складання депутатських повноважень з Чумака, є незаконним.

 "На нашу думку, це рішення незаконне, бо до уваги не були взяті наступні факти: 11 грудня 2015 року Кабінетом Міністрів України Віктора Чумака було призначено членом Національного агентства з питань запобігання корупції, після чого він 30 грудня 2015 року він подав заяву до Верховної Ради з проханням достроково припинити його повноваження як народного депутата, обраного в одномандатному виборчому окрузі № 214 міста Києва", - йдеться в заяві.

Також до уваги не був прийнятий той факт, що паралельно 29 грудня 2015 року були подані адміністративні позови про призначення членів Національного агентства з питань запобігання корупції, що може призвести до скасування розпорядження Кабміну про призначення Чумака та інших членів.

У заяві говориться, що Конституція забороняє депутату суміщати посади, але "на сьогодні відсутні обставини, які призводять до сумісництва. Нацагентство з питань запобігання корупції не створено, як юридична особа не зареєстровано, члени агентства не приступили до виконання своїх обов’язків, і паралельно триває судовий розгляд щодо призначення членів".

Комітет також не врахував того, що Чумаком було відкликано попередню заяву про складання повноважень народного депутата, наголошується в заяві.

У Антикорупційної платформі підкреслили, що прийняття такої постанови "може призвести до руйнування авторитету українського парламенту і звинуваченнь в спробі вчинити розправу над політиком, відомим активною діяльністю з протидії корупції".

"Ми закликаємо колег по парламенту не голосувати за таке рішення, враховуючи повну відсутність його правового обґрунтування", - йдеться в заяві.

Ввечері Антикорупційна платформа БПП узгодила заяву в зв'язку зі спробами позбавити депутата-антикорупціонера Віктор Чум...

Опубликовано Сергій Лещенко 27 января 2016 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...