Азаров з образою вирішив розповісти, як його звільняв Янукович

Четвер, 28 січня 2016, 09:28

Екс-прем'єр Микола Азаров з образою на екс-президента Віктора Януковича згадує, як йшов у відставку два роки тому і пропонував "вивести бойовиків" з Майдану.

Про це Азаров написав на своїй сторінці Facebook.

"У цей день рівно 2 роки тому я пішов у відставку з поста прем'єра добровільно, ніхто мене не змушував і ніхто мені не погрожував, але обставини склалися так, що по-іншому вчинити я не міг", - написав він.

Він повідомив, що 23 січня з його ініціативи в будівлі Адміністрації Президента відбулося засідання фракції Партії Регіонів.

На час початку засідання фракції президент затримувався на черговій зустрічі з опозицією, і він доручив мені почати зустріч з депутатами.

За словами Азарова через певний час до зали зайшов Янукович, сів за стіл президії і несподівано, загадково посміхнувшись, сказав: "Я знайшов вихід із ситуації. Я запропонував пост прем'єра Яценюку, а пост віце-прем'єра - Кличку".

"У залі запанував подив. Він зауважив настрій і став відігравати назад: "Типу ще поки нічого не вирішено. Це поки попередньо". Можете уявити собі, що я міг почувати після цих слів людини, яку я всі роки роботи з ним ніколи не зраджував і намагався завжди підставити плече", - згадує Азаров.

"Після наради я сказав йому: "Ти мені не залишив жодного вибору. Після твоїх слів - я зобов'язаний подати у відставку". Він мені з роздратуванням відповів - "Не поспішай. Ми повинні з тобою докладно все обговорити". На цьому ми розлучилися, але ґрунтовної розмови не вийшло. Він мені не дзвонив, я йому теж. Не в моїх правилах завжди було комусь нав'язуватися", - розповів він.

"У вівторок, 28 січня, від нього пролунав дзвінок. Він попросив мене приїхати. Я написав прохання про відставку, поклав його в папку і приїхав до нього. Увійшовши до кабінету, я подав йому папку. Він прочитав заяву і коротко сказав - "це правильне рішення", - згадує Азаров.

"Я відповів, що "це буде правильним рішенням, якщо в обмін на мою відставку ти вимагатимеш виведення з Києва бойовиків Майдану, повернеш Київ до нормального життя і тоді підпишеш Указ. В іншому випадку ти будеш наступним, і країна піде під укіс". Президент погодився і на цьому ми розлучилися ... На той момент перевороту ще можна було запобігти, якби президент скористався моєю порадою", - вважає Азаров.

"Однак через невеликий час після моєї заяви був опублікований Указ про відставку уряду. Країна залишилася в критичний момент без уряду, і змовники отримали карт-бланш на переворот. Країна покотилася в прірву", - резюмував Азаров.

Як відомо, причиною Майдану стало те, що Азаров і Янукович відмовилися від шляху в сторону євроінтеграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News