Лещенко: Аваков суміщав роботу міністром з італійським бізнесом

Четвер, 28 січня 2016, 11:35
Лещенко: Аваков суміщав роботу міністром з італійським бізнесом

Народний депутат Сергій Лещенко звернеться до правоохоронних органів щодо порушення законодавства міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, який суміщав посаду в уряді з діяльністю в інтересах своєї італійської фірми.

Про це Лещенко повідомив у своєму блозі на Українській правді.

Нардеп отримав в торгово-промисловій палаті італійської провінції Фрозіноне реєстраційні документи щодо підприємства AvItalia S.R.L.

Згідно зі статутними документами, фірма була заснована в 2011 році з метою управління нерухомістю.

Статутний капітал склав 1,8 мільйона євро, а штат фірми складає одну особу.

Аваков був призначений на посаду міністра внутрішніх справ 27 лютого 2014 року. Але в квітні 2015 року на зборах фірми AvItalia S.R.L. Аваков фігурував у якості президента.

У розпорядженні нардепа є протокол про збори акціонерів фірми AvItalia S.R.L., які відбулися 30 квітня 2015 року в готелі "Київ" у присутності Арсена Авакова та його дружини Інни Авакової.

 
Аваков підписав протокол про збори акціонерів фірми 30 квітня 2015 року
Документ Сергія Лещенка

На зборах акціонерів було затверджено звіт за 2014 рік та розподілено прибуток в розмірі 203 тисячі євро.

Як пише Лещенко, протокол зборів акціонерів AvItalia S.R.L. підписано президентом Арсеном Аваковим.

Він нагадує, що за українським законодавством, Аваков не може суміщати роботу міністром з будь-якою іншою діяльністю, "окрім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час".

Таким чином, підписавши протокол зборів акціонерів в якості "президента", Аваков допустив суміщення роботи міністра внутрішніх справ України з діяльністю в інтересах італійської фірми AvItalia S.R.L.

"Якщо сумісництво Авакова буде підтверджено компетентними органами, йому загрожує протокол про корупцію. При чому строк давності ще не сплив, – особа притягається до відповідальності не пізніше 3 місяців з дня виявлення, але не більше року з дня вчинення", - наголошує Лещенко.

За чинним законодавством, протокол про корупцію на міністра Авакова може скласти СБУ, прокуратура та Міністерство внутрішніх справ. "Тому мною буде спрямовано відповідне звернення до вказаних органів. Якщо Національна поліція складе протокол про корупцію на міністра – це буде справжнім визнанням нових стандартів та цінностей у цьому органі. Значно кращий піар, ніж селфі та фейсбук-тролінг", - написав Лещенко. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News