Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Порошенка і Яценюка черговий конфлікт через референдум

Четвер, 28 січня 2016, 12:42

Між президентом Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком спалахнув новий конфлікт, через заяви прем'єра про референдум.

Про це "Українській правді" розповіли джерела з близького оточення очільників держави.

Як повідомив один із учасників засідання так званої "стратегічної сімки" на Банковій 25 січня, президенту дуже не сподобались заяви Яценюка і глави МВС Арсена Авакова, що зміни в Конституцію можна вносити лише після референдуму.

Одразу кілька співрозмовників УП розповідають, що заяву щодо Конституції Яценюк узгоджував зі своїм найближчим оточенням – Аваковим і міністром юстиції Павлом Петренком.

На зустрічі у Порошенка у Яценюка прямо запитали, для чого він це зробив.

"Він відповів, що це його реакція на підготовку Сергієм Березенком (депутат БПП – ред.) дострокових парламентських виборів на осінь", – розповів один із учасників зустрічі.

Дострокові вибори невигідні НФ, через значне падіння рейтингу, але на Банковій начебто проробляють і цей варіант на випадок політичної кризи.

Як відомо, "стратегічною сімкою" називають групу найближчого оточення президента та прем'єра, яка останнім часом вирішує головні питання у країні.

До неї входять самі президент і прем'єр, голова АП Борис Ложкін, спікер парламенту Володимир Гройсман, голова РНБО Олександр Турчинов, голова фракції БПП Юрій Луценко та голова МВС Арсен Аваков.

Більш детально читайте в матеріалі: Велика гра. За що розгорнули боротьбу Яценюк і Порошенко

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування