Порошенко доручив звернутися в ООН через "свербіж" Путіна

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:16

Україна ініціювала обговорення у Радбезі ООН заяви президента РФ Володимира Путіна щодо невизнання кордону, проведеного у 1918 році між Україною та Росією.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час "Уроку Мужності" з ліцеїстами Київського військового ліцею ім. І.Богуна та курсантами вищих військових навчальних закладів, повідомляє Укрінформ.

"Скоро вже сто років від легендарного бою під Крутами у нашій ще тодішній війні за свободу. У війні, яку вже навіть у незалежній Україні багато хто з істориків сором'язливо, якоюсь езоповою мовою називав українсько-більшовицькою, або й взагалі громадянською. А насправді то була війна проти України, яку вела Росія і в червоній, і в білій своїх іпостасях", - сказав Порошенко.

За словами президента, історія іноді виглядає неначе біг по колу.

"Підтвердженням, як мало що змінилося в цій частині Європи, стало нещодавнє публічне зізнання очільника Росії. Він і досі не визнає того кордону, який у 1918 році при розпаді Російської імперії було проведено між Україною та Росією", - зазначив Порошенко.

При цьому він заявив, що у Путіна "геополітичний свербіж".

"І який тоді вже був, до речі, міжнародно визнаним. Який же сильний фантомний біль: століття минуло, а втрачене й досі не дає покою Росії. І цей геополітичний свербіж створює безпосередню загрозу національній безпеці України, і безпеці кожного її громадянина. Тому за моїм дорученням було ініційовано обговорення цієї заяви в Раді Безпеки ООН", - сказав Порошенко.

Як відомо, 26 січня російський президент Володимир Путін назвав маячнею те, що Донбас був у складі України при Радянському союзі.

У 20-тих роках минулого століття до території України входила частина нинішньої Ростовської області, яка в 1925-тому році була передана РСФСР. 

Наприкінці XVIII ст. населення Донбасу представляли понад 30 етносів, серед яких у 1779 р. українці становили понад 61,3 % від загальної чисельності населення. За ними йшли росіяни 20,5 %, греки - 7,3, вірмени (6,1), молдовани (2,5).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:05
Активність авіації РФ: у Харкові пролунали вибухи
14:00
Атака на харківську телевежу не вплине на доступ до ЗМІ у місті - Терехов
13:58
відеоДілки два місяці "маринували" ухилянтів у прикордонні в очікуванні трансферу до Угорщини
13:55
"Метінвест" з травня підвищить зарплати працівникам підприємств: на скільки зросте оклад
13:43
футболШевченко вірить у перспективи Судакова в чемпіонаті Італії чи Англії
13:41
Знайти в США зброю для України на всю суму допомоги може бути проблемою – посол
13:40
фотоЗ Литви до України прибула партія бронетранспортерів M577
13:39
Європейські компанії шукають лазівки для продовження роботи в РФ після скасування винятків із санкцій
13:39
відео"Ціль знищено": Олещук показав роботу зенітників по ворожих "Шахедах"
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
Усі новини...