На реформу Міноборони знадобиться до 5 років - Полторак

Неділя, 3 січня 2016, 14:55

Міністр оборони України Степан Полторак вважає, що на реформу відомства потрібно від 3 до 5 років.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Скільки потрібно часу для того, щоб ми прийшли до стандартів та принципів побудови армії, яка могла б претендувати на вступ до НАТО? По термінах - я вважаю, що нам цілком під силу реформувати систему Міністерства оборони протягом 3 років. Ми зможемо це зробити за необхідного фінансування", - заявив Полторак.

"Для реформування в цілому Збройних сил необхідно більше часу. Десь до 5 років, тому що потрібно міняти практично все. Ця реформа займе від 3 до 5 років", - додав він.

Міністр зазначив, що процес реформування було складно починати, зважаючи на бойові дії.

"Коли почалися періоди відносного затишшя, у нас з'явилася можливість спланувати цю роботу. Програма реформування перебуває на стадії завершення, і я думаю, що в перші місяці наступного року ми будемо готові її презентувати. Але це зовсім не означає, що реформи ще не розпочаті", - сказав Полторак.

"До речі, що стосується стандартів НАТО і переходу на них, то ми покладаємо великі надії на створення україно-польсько-литовської бригади. 18 наших офіцерів увійшли до керівництва цієї бригади. На наступний рік ми плануємо проводити і практичні навчання. Проведення спільних навчань у складі такої бригади дозволить нам швидше перейти на стандарти НАТО", - вважає міністр.

Крім того, за словами глави відомства, Міноборони планує реорганізацію військових комісаріатів, у тому числі і систему обліку мобілізаційного ресурсу.

"Реформування військкоматів ми почнемо з Одеської області, де якраз все сучасне і нове. Я сподіваюся, що в наступному році нам це вдасться втілити в життя", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...