Конфлікт у Житомирі: працівники кондфабрики побилися з "тітушками"

Неділя, 3 січня 2016, 15:25

Набирає обертів конфлікт навколо Житомирської кондитерської фабрики.

Про це інформує 3 грудня Житомир info.

Вранці 3 січня працівники кондитерської фабрики "ЖЛ" вкотре зібралися біля підприємства, яке, за їх словами, захопили "тітушки". Люди скаржаться, що невідомі у масках і балаклавах руйнують майно фабрики, а правоохоронці, які знаходяться на території підприємства, ніяк цьому не протистоять.

 

Люди звернулися до працівників поліції, аби потрапити на підприємство, та отримали відмову. Тоді натовп рушив на інший вхід.

Працівникам вдалося відчинити ворота з боку вулиці Яна Гамарника і потрапити на підприємство. Троє працівниць, озброївшись палицями, рушили до лабораторії, однак дорогу їм перегородили молодики у балаклавах. Вчинилася бійка, працівники кликали на допомогу правоохоронців, але ті непохитно стояли біля центрального входу. Журналістам радили звертатися за коментарями у прес-службу.

Представники міської влади, зокрема перший заступник міського голови Житомира Олексій Ясюнецький, які перебували на місці подій, зателефонували на 102 і викликали поліцію.

 

"Це чергова віха корпоративного конфлікту. Наше завдання - у першу чергу забезпечити, щоб не було бійок, щоб не пролилася кров. Зараз приїде наряд поліції і забезпечить громадський порядок", - сказав Ясюнецький.

Керівник ГУ Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик відмовився коментувати ситуацію, посилаючись на зайнятість. Але невдовзі запропонував журналістам записати заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Працівники фабрики "ЖЛ" запевнили, що з підприємства більше не підуть і планують ночувати на території фабрики.

 

"Робочі відкрили ворота, ми зайшли на підприємство, де ми всі працюємо, де наші трудові книжки лежать, подивитися на цей вандалізм, на те, що тут накоїли, поки нас не впускали. Зараз будемо підраховувати збитки. Екскаватор обварений, його готували як броньовик на штурм адмінбудинку, а міліція ходить і каже: ми тут просто спостерігаємо. Людей били - вони стояли, не реагували. Ми тут залишаємось, ми будемо тут всю ніч, а завтра у нас назначені великі збори трудового колективу. Ми всі хочемо працювати на нашому підприємстві", - розповіла заступник генерального директора з кадрових питань ТДВ "ЖЛ" Тетяна Вдовиченко.

Як відомо, ситуація на Житомирській кондитерській фабриці загострилася після того, як 23 листопада Тернопільський окружний адміністративний суд повернув Житомирську кондитерську фабрику у власність закритого акціонерного товариства "Житомирські ласощі".

Президент компанії Ігор Бойко заявив, що депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський і його компаньйон Сергій Тищенко готують спробу рейдерського захвату Житомирської кондитерської фабрики. При цьому Пашинський звинувачення на свою адресу відкидає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування