Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Bellingcat звузив список причетних до аварії MH17 до 20 військових РФ

Неділя, 3 січня 2016, 20:11
Bellingcat звузив список причетних до аварії MH17 до 20 військових РФ

Група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, звузила список причетних до аварії рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року до 20 російських військових.

Про це в інтерв’ю нідерландському виданню NOS розповів засновник Bellingcat Елліот Хіггінс.

Доповідь, де містяться імена і фотографії російських військових, які, на думку групи, причетні до авіакатастрофи MH17, два тижні тому було надано прокуратурі Нідерландів. Звіт має отримати слідча група, яка займається пошуком винних у катастрофі рейсу Малайзійських авіаліній.

Прокурор розповів, що отримав дані від Bellingcat. Вся інформація пройде через слідчу групу й, у разі необхідності, увійде в кримінальне розслідування.

NOS повідомляє, що Bellingcat працює зі слідчою групою, куди увійшли представники Нідерландів, Бельгії, Малайзії, України та Австралії.

Торік учасникам Bellingcat вдалося встановити, що до катастрофи MH17 причетний батальйон 53 системи повітряного захисту з Курська. Один з військових — Сергій М., командир бригади. Також згадуються Дмитро Т. й дев’ять лейтенантів, які перебували в установці "Бук" в день аварії літака. У розслідуванні говориться й про "дуже досвідчених солдатів", які вміють керувати установкою.

13 жовтня було опубліковано текст доповіді Міжнародної комісії про катастрофу Боїнга. У ньому говорилося, що рейс MH17 був збитий ракетою з "Буку" серії 9М38 з бойовою частиною 9М314М.

Катастрофа Boeing 777 сталася 17 липня 2014. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули 298 осіб — всі, хто знаходився на борту.

Громадське радіо

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування