Суд змінив запобіжний захід підозрюваним в організації бійки під Радою

Субота, 30 січня 2016, 21:23

Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід Глібу Громову та Олександру Станкову - заступникам голови Одеської організації "Свободи", та Костянтину Васильцову (перший номер списку "Свободи" до Одеської облради), яких підозрюють в організації масових заворушень біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.

Про це пише "Думская.net".

"Васильцову і Громову домашній арешт замінили особистим зобов'язанням - підпискою про невиїзд, Станкову повернули заставу в розмірі 415 тис. гривень і теж відпустили під особисте зобов'язання", - йдеться у повідомленні. 

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції, що призвели до загибелі 4 бійців Нацгвардії України.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

За фактом подій, що відбулися 31 серпня під стінами українського парламенту правоохоронці затримали 18 осіб.

З урахуванням зібраних доказів одному із затриманих повідомлено про підозру за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Іншим затриманим інкримінується ч. 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. 

"Свободівці" підозрюються в організації масових заворушень біля Верховної Ради.

МВС вручило лідерам "Свободи" Ігорю Швайці, Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову підозри в організації масових заворушень і нападі на правоохоронців біля будівлі Ради 31 серпня.

Президент Петро Порошенко заявив, що за зіткнення ВР несуть відповідальність не лише безпосередні виконавці, а й лідери політичних сил, які їх ініціювали, й олігархи, які їх фінансують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...