Козловського могли затримати за "неправильне листування" у соцмережах

Неділя, 31 січня 2016, 18:34

Українського вченого-релігіознавця Ігоря Козловського було заарештовано в окупованому Донецьку через "неправильну переписку у Facebook".

Про це заявила дружина вченого Валентина Козловська, повідомляє Дождь

За її словами, її чоловік був затриманий "десь серед дня в місті", під час затримання у нього забрали ключі від квартири. Після цього представники "влади "ДНР" прийшли у квартиру до Козловських та провели там обшук.

Козловська повідомила, що сусіди "лише бачили, що у квартиру заходили люди у штатському, щось чули, як падали книги". 

За словами дружини вченого, бшуки у квартирі проходили двічі: вперше - коли невідомі звернулися до сусідки квартири з питанням про сина Козловського, вона відповіла їм, що необхідно дочекатися господаря. "Пролунала фраза (людиною в цивільному) "Він не прийде". 

У тих, хто прийшов в квартиру, не було документів та ордеру на обшук і вони не викликали понятих.

Дружина вченого також повідомила, що говорила по телефону з одним з присутніх у квартирі людей, і він сказав їй, що Козловського затримали через "неправильну переписку у Facebook".

Про арешт кандидата  історичних наук, релігіознавця, президента Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних відносин Ігоря Козловського стало відомо напередодні.  Повідомлялося, що науковець не міг виїхати з Донецка, оскільки доглядав важкохворого сина.

Активісти створили у мережі Facebook групу інформаційної підтримки Козловського.

31 січня племінник вченого, Денис Козловський повідомив, що бойовики "ДНР" прийняли заяву про зникнення Ігоря Козловського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування