За минулу добу ніхто з військових ЗСУ не постраждав – Лисенко

Понеділок, 4 січня 2016, 11:54

Протягом минулої доби ситуація в зоні АТО була стабільною, ніхто з українських військових не загинув і не був поранений.

Про це у понеділок заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, протягом доби бойовики здійснили 11 обстрілів позицій українських військових, однак не завдали їм шкоди. Обстріли здійснювалися без застосування важкої зброї.

Він додав, що на Луганському напрямку все було традиційно спокійно, бойовики порушували тишу лише на Донеччині. Зокрема, обстрілювалися Світлодарськ, донецький аеропорт та Новгородське (в останньому працювали снайпери).

Крім того, двічі з гранатометів обстрілювали Широкине.

Поблизу селища Зоря на Донеччині, за словами Лисенка, був зафіксований проліт безпілотника бойовиків.

Лисенко також повідомив інформацію Головного управління розвідки Міноборони про те, що серед бойовиків погіршується дисципліна і психологічний стан. За даними розвідки, у перші дні нового року 13 бойовиків зі складу так званого 11 окремого мотострілецького полку з Макіївки дезертирували з позицій в донецькому аеропорту.

Спікер також додав, що, за даними розвідки, бойовики постійно здійснюють маневрування та передислокацію підрозділів – одні тренуються на полігоні, інші – повертаються на бойові позиції, де переховуються від спостерігачів ОБСЄ. За його словами, вони роблять це вночі, щоб не бути зафіксованими місцевими мешканцями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування